Kako izbrati pravo darilo?

Darílo -a s (í) kar je dano komu v last brez plačila: dati, dobiti darilo; novoletna darila; poročno darilo; zmagovalcem so razdelili častne nagrade in praktična darila
// zastar. nagrada: razpisati darila za najboljše delo

Vsi vemo, kaj je darilo, ampak ko želimo nekoga obdariti pogosto ugotovimo, da je to lahko precejšen izziv. Zato sem v nadaljevanju pripravila nekaj splošnih predlogov za lažje iskanje ideje za darilo.

  1. Interesi in hobiji: upoštevajte interese, hobije in dejavnosti, ki jih počne bodoči obdarovanec ali obdarovanka v prostem času. Če rad-a bere, se ukvarja s športom, kuha ali obožuje umetnost, lahko darilo usmerite v to smer (rekviziti za šport, karte za dogodke, knjige, vinilke ipd.).
  2. Poklic: tisti, res srčni pri svojem delu, se ne branijo niti daril povezanih s poklicem. Na primer, računalničarke-ji kakšnega novega trdega diska ali grafične kartice (pač kosa opreme, ki jim lahko pride prav), profesorici-ju kakšno posebno pisalo ipd.
  3. Opazujte in prisluhnite: če boste dovolj pozorni, se kakšen namig gotovo skriva v pogovoru z bodočo obdarovanko ali obdarovancem o stvareh, ki jih potrebuje ali si želi. Morda bo mimogrede omenil-a, da potrebuje novo skodelico ali da ima rad-a določeno blagovno znamko čokolade, bonbonov ali pa da želi kaj novega poskusiti.
  4. Vprašajte: vedno se lahko obrnete na druge starše ali prijatelje, da dobite ideje in nasvete glede daril. Morda so že prejeli kakšno darilo, ki se je izkazalo za zelo zaželjeno ali pa totalen polom.
  5. Personalizacija: takšna darila so lahko zelo posebna. Premislite o dodajanju gravure imena ali posebnega posvetila. To bo pokazalo, da ste se potrudili in razmislili o njih Opozorilo! Personalizirana darila morate naročiti dovolj zgodaj, da bo zagotovo takšno, kot ste si ga zamislili in v primeru, da se odločite za rahlo hudomušen napis, bodite 100% prepričani, da ne bo za obdarovanko-ca žaljivo.

Najbolj enostavno, a vzame nekaj časa pa je, da raziščete trg. Ponudbe daril je precej – tako na spletu, kot v fizičnih trgovinah. S tem, da smo mi tukaj zato, da vam pomagamo. Pred časom sem imela povpraševanje za skodelice, ki jih nisem imela na zalogi in ker je bila želja specifična, ter se je mudilo, sem osebo usmerila, kje lahko dobi željen artikel. Razumemo vse dileme in z veseljem pomagamo 🙂

Za vsa vprašanja sem na voljo na zivjo@vsenajlepsedraga.si